Soorten profielen

Profielen vormen een belangrijk onderdeel in nagenoeg ieder stucsysteem. Voor het verstevigen van uitwendige hoeken, of een correcte beëindiging van de stuc- of pleisterlaag zijn profielen de oplossing. Ook het inwerken van schilderijlijstprofielen, of het maken van vrije vormen door flexibele profielen, alles is mogelijk en op voorraad. Mocht u op zoek zijn naar een speciaal profiel, maatwerk is voor ons geen enkel probleem. (Ceves Vergeer)

Stucprofielen voor binnen
Stucprofielen worden gebruikt ter bescherming, vergemakkelijking en verfraaiing van het stucwerk. Een stucprofiel voor toepassing in een droge ruimte is verkrijgbaar in aluminium, verzinkt staal of kunststof.

Stucprofielen in natte (sanitaire) ruimtes
In natte ruimtes zoals wc, douche of keuken is de materiaalkeuze heel belangrijk. In deze ruimtes waar het vochtgehalte regelmatig hoog is, moet het stucprofiel vochtbestendig zijn. Door de juiste materiaalkeuze kan roestvorming op het stucprofiel eenvoudig worden voorkomen.

Stucprofielen voor buiten
In de pleister- of stuclaag aan de buitenzijde van gebouwen is de keuze van het materiaalsoort van het stucprofiel van groot belang om schade te voorkomen. Het beste is om roestvast staal te kiezen, maar in sommige gevallen kan er buiten ook gekozen worden voor verzinkt staal in combinatie met kunststof. Bij toepassing van stucprofielen in natte ruimtes adviseren wij ook roestvast stalen stucprofielen. Hierbij dienen de verwerkingsvoorschriften goed in acht te worden genomen.

Gevelisolatie
De buitengevelisolatie en de pleisterlaag worden door deze profielen beschermd. Tevens ontstaat er door de profielen een begin- en eindpunt, wat de verwerking vergemakkelijkt, en uiteindelijk een strakker resultaat tot gevolg heeft